Deze lichte en verfrissende maaltijd is perfect als je wat groter hebt geluncht of niet zo’n trek hebt.
De porties zijn natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid personen en grote/kleine eters. De aangegeven hoeveelheden zijn goed voor zo’n 12 tot 15 wraps.
Wil jij weten hoe ik dit heb gemaakt? Bezoek dan mijn instagram pagina (zie instagram feed bovenaan de pagina) en bekijk daar het filmpje. Volg meteen om niets meer te missen!
Wat heb je nodig?
2 stronken baby romaine sla
100 gram ongekookte pandanrijst met extra vezels
300 gram kipgehakt gekruid (standaard verpakking)
1 teen knoflook
1 rode peper (optioneel)
1 tl gember
1 el vissaus
1 halve limoen, uitgeperst
grof gehakte ongezouten pinda’s
1 bosui
Hoe maak je dit?
1. Kook eerst de pandanrijst, zoals op de verpakking wordt aangegeven.
2. Hak de pinda’s in grove stukken en snijd de bosui in ringen.
3. Bak ook het kipgehakt rul. Voeg dan de rode peper, gember, vissaus toe en pers een halve limoen uit over het kipgehakt.
De rijst en het kipgehakt mag best wat afgekoeld zijn.
4. Haal de bladeren van de stronk en spoel af met water. Leg vervolgens naast elkaar klaar.
5. Vul de bladeren eerst met rijst, leg het kipgehakt er bovenop en top af met pinda’s en bosui. Bekijk de video hoe ik dit heb gedaan.
Zo lekker 😍
Smakelijk!