Een heerlijk chocolade ontbijtje met verse ananas.
- 1 persoon
- 10 minuten
Ik hou van warme ontbijtjes. Ik hou sowieso van warme maaltijden, het liefst ’s ochtends, ’s middags & ’s avonds en als er chocola in verwerkt zit, dan ben ik helemaal gelukkig… Overigens wel op een goede manier.
In dit recept zit rauwe cacaopoeder verwerkt. Rauwe cacaopoeder zit vol met het mineraal magnesium, wat je nodig hebt voor een goede prikkeloverdracht van de zenuwen en spieren. Ook is het een anti-stress mineraal, het werkt ontspannend en zo heeft het nog vele voordelen.
Zorg er wel voor dat je goede cacaopoeder hebt. De cacaopoeder van Raw Organic Food is ideaal, gewoon te vinden in de supermarkt. Het is biologisch en er is niets aan toegevoegd. 100% cacao en dat willen we!
Ingrediënten
- 20 gram havermout
- 20 gram chocolade eiwitpoeder (optioneel, kan ook extra yoghurt toevoegen)
- 50 gram Griekse yoghurt (geen eiwitpoeder = 50 gram extra Griekse yoghurt)
- 5 gram rauwe cacaopoeder
- 50 ml amandeldrink
- 3 gr bakpoeder
Bereiding
Gooi alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad geheel. Spray een magnetronbestendig schaaltje in met wat bakspray of klein beetje olijfolie (wat je uitwrijft met een keukenpapiertje). Giet hier het ‘beslag’ in, zet voor maximaal 2 minuten in de magnetron en klaar! Erg lekker met wat verse ananas ernaast.
Let er wel op dat je hem niet al te lang erin doet. Dan wordt hij erg droog, dus maximaal 2 minuten op vol vermogen. Let ook, eet hem direct op. Als je hem laat afkoelen, wordt het er ook niet beter op
NOG BETER! Je kan dit de avond van te voren maken en in de koelkast bewaren. Voor je werk even
ontbijten, zet het voor 2 minuten nog in de magnetron en je ontbijt is klaar.