Een soepje gaat er altijd wel in. Als snelle warme maaltijd, als tussendoortje of als lunch. Het is ideaal om een extra portie groenten binnen te krijgen. Je kan de soep invriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd binnen handbereik hebt.
Wat heb je nodig voor een grote pan soep?
- – 2 tot 3 courgettes (afhankelijk van de grootte)
– 2 teentjes knoflook
– 2 uien
– 1 eetlepel mosterd
– 1 el kerriepoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 groentebouillonblokje
– Water (afhankelijk van hoe groot jouw pan is)
– Scheutje vloeibare boter of olie
– Peper naar smaak
Hoe maak je de soep?
1. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Dit hoeft niet super klein. De soep wordt gepureerd. De courgette kan ook alvast gesneden worden in grotere stukken.
2. Verwarm een grote pan op het vuur en voeg een scheutje boter of olie toe. Bak vervolgens de ui en knoflook glazig.
3. Voeg de mosterd, kerriepoeder en paprikapoeder toe en schep om. Voeg na 1 minuut de courgette toe, schep om en laat eventjes meebakken.
4. Voeg vervolgens het groentebouillonblokje toe en voeg water toe tot de courgette nét onder staat. Laat max zo’n 10 minuten koken. Courgette heeft niet zo lang nodig.
5. Pureer met de staafmixer en voeg nog wat peper naar smaak toe.
Smakelijk!
P.S. Het is niet aan te raden om alleen soep als lunch te nemen. Neem hier altijd nog een volkoren boterham +mager beleg bij of een bakje yoghurt. Voeg bij de soep, als warme maaltijd, ook altijd wat kip/soepballetjes toe en een sneetje brood.