Bloemkool nasi met satesaus

Nasi goreng van bloemkoolrijst met zelfgemaakte satésaus

Foodswaps zijn populair. Ook de nasi met bloemkoolrijst. Een goed alternatief voor ‘gewone’ rijst en makkelijk te maken!

  • 2 persoon
  • 30 minuten

Deze nasi goreng is een zogenoemde foodswap. Foodswaps zijn alternatieven voor gewone voeding, zoals dus bloemkoolrijst ipv gewone rijst of courgetti in plaats van spaghetti.

Ik had nog wat groenten in de koelkast liggen en daar heb ik dit gerecht van gemaakt, maar je kan het natuurlijk van allerlei soorten groenten maken.

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • wat spitskool
  • 1 paprika
  • 200 gram Kipfilet
  • koriander
  • 1tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1tl Laos
  • klein scheutje ketjap
  • wat sambal naar smaak

De satésaus

  • 3 eetlepels pindakaas 100% naturel AH
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • scheutje water
  • scheutje sojasaus
  • peper

Bereiding

Ik maakte eerst de satésaus. Je snijdt de knoflook en pepers klein. Je verwarmt een pan met wat olijfolie en bakt de knoflook en pepers. Vervolgens voeg je de pindakaas toe, tegelijk met het scheutje water. Je roert tot het een geheel is geworden. Voeg een scheutje sojasaus toe en wat peper. Je kan nu met een staafmixer de satésaus pureren zodat de knoflook en rode peper helemaal verdwijnt, of je laat het zo. Is het nog te dik? Voeg wat water toe. Te dun? Nog wat pindakaas tot je het juiste hebt. Je kan dit nu gewoon even laten rusten met de deksel op de pan. Eventueel warm je het nog wat op in de magnetron.

Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Bak de kip tot deze gaar is, voeg de spitskool en paprika en bak even mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en direct erna de kruiden. Bak nog 7 minuutjes en serveer!