Ontbijttaartje met pompoen

Ontbijttaartje met pompoen

Snel, makkelijk én gezond recept om ’s ochtends of als lunch te eten. Enorm vullend met groenten, complexe koolhydraten, eiwitten én gezonde vetten.  

  • 1 persoon
  • 10 minuten

Ja.. komt ze weer aan met d’r pompoen. Inderdaad, want mijn vriezer ligt vol met zakjes voorgesneden pompoen. Zeker tussen oktober en december wanneer de pompoen op z’n best is. Ook na december is de pompoen natuurlijk te verkrijgen, maar op dit moment is pompoen in het seizoen, waardoor je ook rekening houd met het milieu.

Zoals jullie zien kun je pompoen alle kanten op en je kan er dus mee ontbijten, lunchen én avondeten. Daarnaast krijg je direct een grote portie groenten binnen. Koop 2 of 3 pompoenen, pak een aantal diepvrieszakjes en ga maar snijden. Maak zakjes van 200 tot 250 gram. Zo weet je zeker dat je voldoende groente binnenkrijgt en dit zou alleen nog maar het ontbijt of de lunch zijnͬͭͮͯ.

Je kunt dit recept dus gebruiken voor het ontbijt of de lunch. Maak het de avond van te voren klaar en je hebt ’s ochtends een lekker ontbijt. Zeker als je nu al een aantal zakjes pompoen hebt klaargemaakt, kost dit recept je hooguit 10 minuten.

Ingrediënten

  • 200 gram pompoen
  • 30 gram havermout
  • 30 gram eiwitpoeder (optioneel)
  • 1 ei
  • Kaneel & koek- en speculaaskruiden naar smaak

Bereiding

Zet de pompoen in een klein laagje water en breng aan de kook. Zodra de pompoen kookt, haal direct van het vuur. Het hoeft maar een beetje zacht te zijn en zo houd je de vitamines intact.

Gooi alle ingrediënten in de blender en maal tot één geheel. Giet in een ovenbestendig schaaltje en zet in de magnetron voor maximaal 3 minuten op de hoogste stand. Dit verschilt per magnetron. Het is klaar op het moment dat de zijkant los komen van het bakje en de ‘bovenkant’ stevig is.

Wellicht denk je nu ‘huh’? Maak het maar eens, dan zie je vanzelf wat ik bedoel en wanneer het dus
klaar is.