Pulled chicken

Pompoen-bloemkoolpuree met pulled chicken

Deze heerlijke pompoen-bloemkoolpuree is niet alleen erg lekker, maar ook gezond én redelijk snel klaar te maken.

  • 2 persoon
  • 30 tot 60 minuten

Populair in de herfst, pompoen! Erg populair vanwege de zoete smaak en ook nog eens gemakkelijk te bereiden. Veel mensen kiezen snel voor de diepvriesblokjes. Dit is gemakkelijk en snel, maar als je wat meer tijd hebt kies er eens voor om de pompoen te snijden. Het ziet er wellicht groot en onhandig uit, maar met deze tip heb je het zo voor elkaar!

Ingrediënten bloemkoolpuree

  • 20 gram havermout
  • 20 gram chocolade eiwitpoeder (optioneel, kan ook extra yoghurt toevoegen)
  • 50 gram Griekse yoghurt (geen eiwitpoeder = 50 gram extra Griekse yoghurt)
  • 5 gram rauwe cacaopoeder
  • 50 ml amandeldrink
  • 3 gr bakpoeder

Ingrediënten pulled chicken

  • 2 kippenbouten
  • 1 tl sambal of srirachasaus (kan vervangen worden door 1 tl sambal of meer)
  • Sojasaus
  • Oestersaus

1. Leg 2 kippenbouten in het water en breng aan de kook. Kook dit voor 20 tot 30 minuten. Giet af en laat even afkoelen

2. Breng ondertussen eerst de bloemkoolroosjes aan de kook voor 10 minuten.

3. Voeg erna de pompoen toe met wat extra gekookt water en kook nog 5 minuten tot je de pompoen kan
doorprikken.

4. Pluk ondertussen de kip van de botten. Gooi het vel weg. En laat dit even zo staan.

5. Giet nu de bloemkool en pompoen af. Voeg de olijfolie, gerookte paprikapoeder en cayennepeper toe en
pureer tot een glad geheel. Laat dit even staan met de deksel op de pan.

6. Verwarm een andere pan op het fornuis met wat olijfolie. Bak de kip eventjes aan, voeg sambal, sojasaus en
oestersaus toe. Bak dit tot je een ‘sticky saus’ hebt. Het moet een beetje aan de kip kleven.

Bereiding

Prik met een scherp mes gaatjes in de schil van de pompoen. Zet de pompoen voor 2 minuten op vol
vermogen in de magnetron. Nu kun je de pompoen zo doorsnijden. Verwijder de draadjes en pompoenpitten (deze kun je afspoelen, bewaren en roosteren) en snijd de pompoen, met schil, in stukken. Wat over is, gooi je gewoon in de diepvries en bewaar je voor een later moment. Deze heerlijke groente bevat enorm veel bèta-caroteen, ook wel provitamine A genoemd. Dit kun je herkennen aan de oranje kleur die deze groente heeft. Vitamine A is goed voor de ogen en huid. Het is belangrijk voor de groei en voor een goede werking van het immuunsysteem. Wil je gemakkelijk en snel klaar zijn? Gebruik pompoen diepvriesblokjes en kipdijfilet.

Klaar is je pompoenbloemkoolpuree met pulled chicken.
Smakelijk eten!