Gezondere peren crumble

Gezondere peer crumble

Een warm ontbijtje voor een dagje vrij of in het weekend.

  • 1 tot 2 personen
  • 40 minuten

Yes, weer een lekker warm ontbijtje voor in het weekend of als je een dagje vrij bent. Ook dit recept kun je de avond van te voren maken, in de koelkast bewaren en ’s ochtends in de oven schuiven.

Dit recept is voor 2 personen. Mocht je nu een zware workout gepland hebben staan of een ochtend met veel afspraken, waardoor je geen tijd hebt om tussendoor wat te eten. Dan kan je dit maken voor één persoon. Het vult enorm. Of je maakt het dus lekker in het weekend. Meer personen? Verdubbel gewoon alles. Let wel op dat je dan een grotere ovenschaal pakt.

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 30 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 el honing
  • 15 gram kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Bereiding

Snijd de peer in kleine stukjes en meng dit met 1 theelepel kaneel. Leg de peerstukjes alvast in de
ovenschaal.

Vervolgens verwarm je een bakje met kokosolie in de magnetron, zodat dit vloeibaar wordt.

Zet ondertussen een ander bakje op de weegschaal. Voeg nu 30 gram havermout, 20 gram amandelmeel, 1 el honing, de kokosolie, 1 tl kaneel en 1 tl koek- en speculaaskruiden toe.

Meng dit in zijn geheel door elkaar tot je een plakkerig mengsel hebt. Verdeel dit plakkerig mengsel over de peerstukjes en schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.