puntpaprika

Spaghetti squash met rundergehakt, puntpaprika en verse pastasaus

Spaghetti squash is nog niet erg bekend in Nederland, maar wel in Amerika. Dit wordt gemaakt van de pompoenspaghetti, ook wel Butternut squash genoemd. Lekker voor een koolhydraatarme maaltijd!

  • 2 persoon
  • 60 minuten

In de Amerikaanse versie wordt dit spaghetti squash genoemd, oftewel Butternut squash. Dit wordt gemaakt van de pompoenspaghetti. Zodra de binnenkant namelijk gaar is, kun je dit schrapen met een vork tot ‘spaghetti’. Het is een leuk alternatief voor de ‘normale’ spaghetti. Hierdoor krijg je dus pompoenspaghetti. In Nederland is dit nog niet enorm bekend. De Albert Heijn en Jumbo hebben deze pompoen al wel, maar over het algemeen zul je hem eerder vinden bij een (biologische) groenteboer.

Het recept is niet moeilijk, maar je hebt er wel even geduld voor nodig. Dit kun je ook weer eenavond van te voren klaarmaken en de volgende avond in de oven schuiven, waardoor het nog maar 20 minuutjes nodig heeft. En je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wil jij liever een andere saus, meer kaas, ander gehakt of wellicht een vega-variant? Vervang dan het rundergehakt door vegagehakt. GO YOUR GANG!

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • Olijfolie
  • Verse Pomodori-Basilicum pastasaus AH (of wat je lekker vindt)
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte kaas (zoveel je wilt)
  • Peper
  • 2 tl Italiaanse Kruiden
  • 2 flinke tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el kipkruiden (ja raar, maar super lekker)

Bereiding

Prik als eerste gaatjes met een scherp mes in de pompoen en leg in de magnetron voor 2 minuten. Hierna kun je de pompoen gemakkelijk in twee helften verdelen en heb je nooit meer gedoe! Ideaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vervolgens snijd je de pompoen dus in twee helften en schraap je de pitten en het vruchtvlees eruit. De pitten kan je bewaren en roosteren of je gooit alles weg (wel zonde). Smeer de snijkanten in met olijfolie en leg omgekeerd op een bakplaat voor 40 tot 50 minuten (afhankelijk van je oven). in de voorverwarmde oven van 200 graden. Na 20 minuten verwarm je een pan op het vuur met wat olijfolie. Hierin bak je de ui tot deze glazig is en voeg je de knoflook en puntpaprika toe. Dit bak je even. Bak in dezelfde pan het gehakt tot dit gaar is. Voeg de pastasaus toe. Maak af met peper, Italiaanse kruiden, de paprikapoeder en de kipkruiden. Laat dit even pruttelen. Zodra de pompoenspaghetti klaar is, kun je de binnenkant met een vork lostrekken in de vorm van spaghetti. Leg dit in een apart bakje en nu bouw je het op als lasagne. Eerst een laagje gehaktmengsel, vervolgens de pompoenspaghetti en zo ga je door. Verdeel de geraspte kaas over de pompoen en zet nog voor 20 minuten in de oven.