Een lekker recept om in het weekend te maken, maar ook ideaal voor doordeweeks. Je kan dit namelijk de avond van te voren klaarmaken.
Wat heb je nodig voor 1 portie?
o 30 gram havermout
o 100 ml plantaardige of halfvolle melk
o 1 shot espresso
o 10 gram lijnzaad
o 1 tl cacaopoeder
o 200 ml griekse yoghurt
o 25 gram hazelnoten fijngehakt en een paar choco drops
Hoe maak je dit?
1. Zet een kopje espresso en laat afkoelen.
2. Doe de havermout, de melk, de espresso, het lijnzaad en 1 theelepel cacaopoeder bij elkaar in één kom en roer goed door. Zet afgedekt de gehele nacht in de koelkast.
3. Haal de overnight oats de volgende ochtend uit de koelkast.
Je kan de overnight oats zoals op de afbeelding mooi opmaken. Doe dan een klein schep van het mengsel in een glaasje. Doe hierboven op een laagje Griekse yoghurt en wat van de fijngehakte hazelnoten. Herhaal dit tot het havermoutmengsel op is.
Natuurlijk hoeft dit niet. Je kunt het ook gewoon lekker allemaal bij elkaar gooien😉.
Vergeet niet af te toppen met wat pure hagelslag, vlokken of choco drops. Hmmm!