Volkoren croutons, yum!
Eet je vaak (stok)brood bij de soep, maar ben je dat wat beu? Probeer dan eens deze volkoren knoflookcroutons. Enorm makkelijk te maken, voedzaam en vullend.
Wat heb je nodig per persoon?
– 2 volkoren boterhammen
– 1 teentje knoflook (optioneel nog wat knoflookpoeder)
– 1 tl olijfolie
– 1 tl gedroogde tijm
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de boterhammen eerst in repen en vervolgens in dobbelstenen. Je kunt zelf de grootte bepalen.
3. Doe de stukjes brood in een grote mengkom en giet de olijfolie eroverheen. Meng goed door tot alle stukjes wat olijfolie bevatten. Pers de knoflook uit boven de mengkom, strooi de tijm eroverheen en roer goed door. Je kunt ervoor kiezen om nog wat knoflookpoeder eroverheen te strooien (deed ik wel;))
4. Schep de blokjes op een bakplaat en doe voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dit kan per oven verschillen.
OF……
Maak ze in de airfryer. Dit gaat een stuk sneller. Verwarm eventueel voor op 180 graden en bak de broodstukjes in 5 minuten af. Heerlijk!
Ik zou niet te veel in de buurt van andere mensen komenš