Zelf jam maken is echt super makkelijk en een stuk gezonder!
Deze jam bevat alleen natuurlijke suikers en meer vezels en eiwitten dan jam uit de supermarkt. Dit komt door de chiazaden.
Je kan het gebruiken door de yoghurt, waardoor je een vruchtenyoghurt krijgt. Of je smeert het op een boterham of cracker. Het kan zijn dat je nog 1 el water moet toevoegen om het smeerbaar te maken. Dit is maar net waar jouw voorkeur ligt. Door de yoghurt kan je het roeren zonder water toe te voegen
- Wat heb je nodig?
– 250 gram rood diepvriesfruit (ontdooid)
– 3 el chiazaad
– 1 el vanille aroma
Hoe maak je de jam?
- Prak het ontdooide diepvriesfruit fijn. Je kan natuurlijk ook vers fruit nemen.
- Roer 3 el chiazaden door het geprakte fruit en prak het fruit nog wat meer.
- Schep alles om en voeg 1 el vanille aroma toe.
- Schep nogmaals om en zorg dat alle chiazaden goed door het fruit gemengd zijn.
- Zet in de koelkast voor één nachtje en de volgende ochtend is de jam klaar!
Lees bovenstaande tips hoe je de jam nog meer kan gebruiken.