Zoete aardappel rode linzen soep

Zoete aardappel (Rode linzen soep)

Een wat dikkere én voedzame soep. Je kunt dit als lunch eten, maar is natuurlijk ook geschikt als avondmaaltijd.

  • 4 persoon
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram rode linzen (gedroogd)
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel, als je niet zo van pittig houdt)
  • 1 groenten bouillonblokje (minder zout)
  • +/- 1,5 liter water

Kruiden

  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl cayennepeper (optioneel, als je niet zo van pittig houdt)
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kerriepoeder hot
  • Gemalen peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de ui, knoflook, zoete aardappel, rode paprika en rode peper in stukjes.
  2. Verwarm een grote pan op het vuur, voeg wat olijfolie toe en bak bovenstaande eventjes aan.
  3. Voeg de kruiden toe en bak even mee.
  4. Voeg de rode linzen toe en minimaal 900 ml water. Linzen kook je 1:3. Dus 300 gram linzen x 3 = 900 ml water. Ik voegde nog 600 ml water toe om alles onder te zetten.
  5. Laat zo 20 minuten koken en pureer alles tot één geheel. Je krijgt zo een lekkere en wat dikkere soep.
  6. Mocht je het wat te dik vinden, voeg nog wat water toe. Maar is naar mijn mening niet nodig

Smakelijk eten!