Een wat dikkere én voedzame soep. Je kunt dit als lunch eten, maar is natuurlijk ook geschikt als avondmaaltijd.
- 4 persoon
- 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram rode linzen (gedroogd)
- 600 gram zoete aardappel
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper (optioneel, als je niet zo van pittig houdt)
- 1 groenten bouillonblokje (minder zout)
- +/- 1,5 liter water
Kruiden
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl cayennepeper (optioneel, als je niet zo van pittig houdt)
- 2 tl komijn
- 2 tl kerriepoeder hot
- Gemalen peper naar smaak
Bereiding
- Snijd de ui, knoflook, zoete aardappel, rode paprika en rode peper in stukjes.
- Verwarm een grote pan op het vuur, voeg wat olijfolie toe en bak bovenstaande eventjes aan.
- Voeg de kruiden toe en bak even mee.
- Voeg de rode linzen toe en minimaal 900 ml water. Linzen kook je 1:3. Dus 300 gram linzen x 3 = 900 ml water. Ik voegde nog 600 ml water toe om alles onder te zetten.
- Laat zo 20 minuten koken en pureer alles tot één geheel. Je krijgt zo een lekkere en wat dikkere soep.
- Mocht je het wat te dik vinden, voeg nog wat water toe. Maar is naar mijn mening niet nodig
Smakelijk eten!